15 Haziran 2015 Pazartesi

Eskişehir'in Vazgeçilmezlerinden Çiğ Börek


   Selam Arkadaşlar

  Haziran ayının başında Eskişehir'e gitmiştim.Bunu sizlerle bir önceki yazılarımda paylaşmıştım.Bugün sizlere Eskişehir'le birlikte ünlenmiş Çiğ Börekten bahsedeceğim.Eminim hepiniz neden Çibörek diye kendinize soruyorsunuzdur.Araştırmalarıma göre edindiğim bilgiye göre Çiğ Börek kıyma soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel Kırım Tatar yemeğidir.


  Kırım tatarları arasında Çiğ Böreği, Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek ,Çibörek olarak adlandırılıyormuş.Fakat yerli halk tarafından Türkiye Türkçesi ile adlandırılırken yanlış bir anlam kazandırarak Çiğ Börek demişler.Eskişehir merkezde her gün yapılan bu geleneksel yemeği sıcak sıcak yemek lazım Yanında ayran veya çayda varsa o kişinin keyfine diyecek yoktur.Üniversite hayatımda hemen hemen her hafta bu leziz yemeği illaki bir dükkanda yerdim.Eskişehir'e uğrarsanız bu eşsiz yemeği tatmadan ayrılmayın derim.Sağlıcakla kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tartışma yaratacak cümlelerden kaçınınız ve link paylaşmayınız.
Blogumda bu tarz yorumları yayınlamıyorum.
Bloguma tekrar beklerim. :))

Tasarım: Moka