16 Haziran 2015 Salı

Şimşek Hırsızı ( The Lightning Thief )


   Selam Arkadaşlar

   Bugünlerde havalar kendini bayağı şaşırdı.Gündüz sıcağında yağmur yağsa bile sıcak bir türlü geçmiyor.Eğitim Öğretim Yılı bitmesiyle de iş yerinde ufak tefek işler haricinde işte kalmadı.Bende mevcut kitapları gözden geçirirken bugün size kitaplar hakkında paylaşım yapayım dedim.İçinizde kitap sever , kitap kurtları olarak adlandıracağım arkadaşlar vardır diye düşünüyorum.Fantastik severler bugün size Rick Riordan'ın yunan mitolojisi üzerine yazdığı Percy Jackson ve Olimposlular serisinin ilk kitabı hakkında bilgi vereceğim.


Kitabın Adı : Şimşek Hırsızı
Basım Evi : Doğan Egmont
Sayfa : 363
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005
Tür : Fantastik , Kurgu , Yunan Mitolojisi , Gençlik Edebiyatı
Yazar : Rick Riordan

   Eminim çoğunuz bu kitabı okumaktan ziyade 2010 yılında yayınlanan filmini seyretmiştir.Percy Jackson karakterini oynayan Logan Lerman , Annabeth Chase rolünü oynayan Alexandra Daddario'nun hakkını yememek lazım.Ancak kitabımızda filmde olmayan ayrıntılarda var.Tabi benim çocukluğum zamanında filmi yoktu.Bu kitabı aldığımda 15 - 16 yaşlarındaydım.Daha sonra her ne kadar filmini seyredip beğensem de yayınlanan filmin kitabın yerini tutamayacağını bilirim.Kitap demişken kitabın arka tarafındaki özetini sizlerle paylaşayım.

   İşte karşınızda Percy Jackson.12 yaşında,hiperaktif, okuma yazmada sorunları olan ve başı beladan bir türlü kurtulmayan bir çocuk ! Peşine takılan, ne olduklarını bir türlü anlayamadığı birtakım doğaüstü yaratıklar da cabası ! Bütün bunların sebebi aslında babasının bir yunan tanrısı olması, fakat sorunları çözmek tamamen Percy'ye kalmış durumda.
Serinin bu ilk kitabında Percy kendini ispatlamak için Zeus'un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorunda kalıyor.Yıllardır görmediği babasıyla yüzleşmesi ve tanrılardan bile çok daha güçlü bir hazineyi ortaya çıkarması ise apayrı bir hikaye...

   Rick Riordan'ın bu ilk kitabı tam 17 ödül almış.Kitap ilk çıktığı zamanlarda satış rekoru kırmış ve ödül üzerine ödül almış.Mitoloji, Fantastik ve Kurgu seven bütün okurların okumaya can atacağı türden bir kitap.Okumayan okurlarımız mutlaka bu kitabı okumalılar.Sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tartışma yaratacak cümlelerden kaçınınız ve link paylaşmayınız.
Blogumda bu tarz yorumları yayınlamıyorum.
Bloguma tekrar beklerim. :))

Tasarım: Moka