29 Haziran 2015 Pazartesi

Labirent Savaşı ( The Battle Of The Labyrinth )


  Selam Arkadaşlar

  Yeni bir haftanın başlangıcı da bugün itibariyle bitti.Mis gibi yağmur bardaktan boşalırcasına yağdı.Rabbim Ramazan ayının hürmetine bizleri yine sıcaklarla imtihan etmedi.Rahmetini bol bol yağdırdı.Yağmur dindiğinde iş saatimde bitmişti.Tabi bende iş çıkışı çevre turu yapmadan duramadım.Bugünde sizlere Percy Jackson ve Olimposlular Serisinin dördüncü kitabı Labirent Savaşından bahsedeceğim.


Kitabın Adı : Labirent Savaşı
Basım Evi : Doğan Egmont
Sayfa : 365
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008
Tür : Fantastik, Kurgu, Yunan Mitoojisi, Gençlik Edebiyatı
Yazar : Rick Riordan

   Serinin dördüncü kitabında Percy her sene olduğu gibi bu senede okula gitmek için bir okul seçer.Gideceği okul annesinin arkadaşı olan Paul'un İngilizce Öğretmeni olarak çalıştığı Goode Lisesidir.Bu okula bir daha gidiyordur.Daha önce Hoover Barajında karşılaştığı ve sisin arkasını görebilen Rachel Elizabeth Dare adında kızdan başkası değildir.Bilirsiniz canavarlar melezlerin peşini kolay bırakmazlar.İşte bu okulda pon pon kız kılığına girmiş Tammi ve Kelli adlı empousalar Percy'e saldırırlar.Tabi Percy sisin arkasını görebilen arkadaşı Rachel sayesinde empousalara yemek olmaktan kurtulur.Percy ile savaşmaya başlayan yaratıkların birisi yanmaya başladıktan kısa bir süre sonra lisede yangın çıkar.Percy okuldan kaçarken en yakın arkadaşı Annabeth ile yolda karşılaşırlar.İkisi birden melez kampına gittikten sonra Athena'nın kızı Annabethe görev verilir.

   Titan kralı Kronos ve ordusu dünyanın hemen hemen her yerinde girişi olan bir labirentteydi.Girişlerin bir taneside melez kampına açılıyordu.Bu nedenle melezler ve kampta yaşayanlar için son derece tehlikeliydi.Annabeth'in görevi ise Kronos ve ordusu kampa giden yolu keşfetmeden seçtiği takım ile labirentin kurucusu olan Daedalus'a ulaşarak titan ordusunun kampa ulaşmasını engelleyecekti.Annabeth melezler için son derece tehlikeli olan bu göreve Percy, Kıvırcık ve Tyson'uda alarak labirente girerler.Annabeth ve Percy labirentte Kronos'a engel olabilecekler mi ? Labirent savaşının galibi kim olacak ? bunları okuyup göreceksiniz arkadaşlar.Bu kitapta adı geçen karakterleri bir kez daha sıralamakta fayda var diye düşünerek sizlerle kahramanlarımızı bir kez daha tanıyalım.

Percy Jackson : Denizlerin Tanrısı Poseidon'un oğlu her sene kendisine verilen görevlere çıkıyor.16 yaşına geldiğinde bir kehanetten sorumlu.
Annabeth Chase : Bilgelik ve Savaş Tanrıçası Athena'nın kızı.Thalia ve Luke ile birlikte melez kampına katılıyor.Percy'nin en yakın arkadaşı.
Kıvırcık Çalıdibi : Percy'nin en yakın arkadaşlarından biri olup Percy, Annabeth, Luke'nin kampa  güvenle ulaşmasını sağlayan satir.
Luke Castellan : Yolcuların ve Hırsızların Tanrısı Hermes'in oğlu.Fakat titan ordusuna katılarak Kronos'un kendi bedeninde canlanmasına izin verdi.
Rachel Elizabeth Dare : Hoover Barajında Percy'nin karşılaştığı ölümlü kız.sisin arkasını görebilme yeteneğine sahip ve Percy'nin labirentte yolu bulmasına yardımcı oldu.
Nico Di Angelo : Yer Altı ve Ölüler Ülkesi Tanrısı Hades'in oğlu ve Bianca'nın erkek kardeşi.
Pan : Yolcuların ve Hırsızların Tanrısı Hermes'in oğlu olup sürülerin, kırların, satirlerin ve çobanların tanrısıdır.
Bay D ( Dionysus ) : Göklerin Tanrısı Zeus'un oğlu olup şarap tanrısıdır.Kitaba göre Zeus tarafından cezalandırılarak melez kampında yönetici olarak bırakılmıştır.
Castor : Şarap Tanrısı Dionysus'un oğlu.
Lee Fletcher : Güneşin, Sanatın ve Müziğin Tanrısı Apollon'un oğlu.
Tyson : Denizlerin Tanrısı Poseidon'un oğlu olan kiklop.Ayrıca Percy'nin üvey kardeşidir.
Daedalus : Labirent'in kurucusu kitaba göre Athena'nın oğlu.( Gerçekte Attika'nın kral soyundan gelme olduğu varsayılır. )
Ardıç : Melez kampındaki ağaç perisi aynı zamanda Kıvırcık'ın sevgilisi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen tartışma yaratacak cümlelerden kaçınınız ve link paylaşmayınız.
Blogumda bu tarz yorumları yayınlamıyorum.
Bloguma tekrar beklerim. :))

Tasarım: Moka